Whatsapp
+86 19536088660
Telepon kami
+86 19536088660
Surélék
info@hongsbelt.com

Sabuk Panjang & tegangan

Catetan pikeun Catenary Sag

Nalika sabuk dijalankeun, éta rada penting pikeun ngajaga tegangan ditangtoskeun, panjang sabuk nu luyu, sarta taya wae papacangan leungit antara sabuk na sprockets.Nalika conveyor beroperasi, panjang tambahan bakal diserep ku catenary sag dina jalan balik guna ngajaga tegangan cocog pikeun tarikan sabuk.

Lamun sabuk conveyor boga panjang kaleuleuwihan dina jalan balik, bakal drive / Idler sprocket boga Dursasana leungit jeung sabuk, sarta hasilna sprockets megatkeun jauh lagu atawa rel ti conveyor nu.Sabalikna, lamun sabuk anu tighten sarta pondok, tegangan tarik bakal ningkat, tegangan kuat ieu bakal ngabalukarkeun jalan mawa sabuk dina kaayaan setback atawa motor geus leuwih loading salila operasi.Gesekan disababkeun ku kakuatan tighten sabuk bisa ngurangan umur sabuk conveyor.

Alatan kaayaan fisik bahan ékspansi termal jeung kontraksi dina parobahan suhu, perlu nambahan atawa ngurangan panjang catenary sag dina cara mulang.Sanajan kitu, éta jarang pikeun meunangkeun dimensi catenary sag ngaliwatan ngitung dimensi tepat antara posisi jointing jeung dimensi sabenerna nu sprockets diperlukeun salila Dursasana.Ieu sok neglected salila desain.

Urang daptar kaluar sababaraha conto pangalaman praktis kalawan analisis numeris akurat pikeun rujukan pamaké 'saméméh ngagunakeun HOGNSBELT produk serial.Pikeun adjustment tina tegangan ditangtoskeun, mangga tingal adjustment Tegangan jeung Catenary Sag Table dina bab ieu.

Angkutan Umum

Umum-Conveyance

Sacara umum, urang disebut conveyor nu panjangna kirang ti 2M conveyor pondok.Pikeun desain conveyance jarak pondok, teu perlu install wearstrips on jalan mulang.Tapi panjang catenary sag kudu dikawasa dina 100mm.

Lamun total panjang sistem conveyor teu leuwih ti 3.5M, jarak minimum antara drive sprocket jeung balik jalan wearstrip kudu dikawasa dina 600mm.

Lamun total panjang sistem conveyor leuwih ti 3.5M, jarak maksimum antara sprocket drive jeung wearstrip balik kudu dikawasa dina 1000mm.

Conveyor Jarak Sedeng sareng Panjang

Sedeng-jeung-Jarak-Jarak-Conveyor

Panjang conveyor langkung ti 20M, sareng lajuna langkung handap 12m / mnt.

Panjang conveyor langkung pondok ti 18m, sareng lajuna dugi ka 40m / mnt.

Conveyor dua arah

Ilustrasi di luhur nyaéta conveyor dua arah kalayan desain motor tunggal, jalan mawa sareng jalan balik duanana dirancang kalayan dukungan wearstrips.

Ilustrasi di luhur nyaéta conveyor bidirectional kalayan desain dua motor.Pikeun rem sinkronisasi sareng alat rem kopling, mangga konsultasi ka toko hardware pikeun langkung rinci.

Puseur Girang

Puseur-Drive

Pikeun ngahindarkeun ngadopsi bantalan pendukung bantu dina bagian idler dina dua sisi.

Diaméter Minimum Roller Idler - D ( Jalan Balik )

Unit: mm

Runtuyan 100 200 300 400 500
D (min.) 180 150 180 60 150

Catetan Pikeun Nyaluyukeun Tegangan

Laju operasi sabuk conveyor biasana kedah cocog sareng tujuan panyaluran anu béda.HONGSEBLT conveyor sabuk anu cocog pikeun sagala rupa speed operasi, mangga nengetan proporsi antara speed sabuk jeung panjang sag catenary bari maké HONGSEBLT conveyor sabuk.Salah sahiji fungsi utama catenary sag dina cara mulang nyaéta pikeun nampung paningkatan atanapi panurunan panjang sabuk.Perlu ngadalikeun panjang catenary sag dina rentang ditangtoskeun, pikeun ngajaga tegangan cukup sabuk sanggeus ngalakonan jeung sprockets tina aci drive.Ieu titik pohara penting dina rarancang sakabéh.Pikeun diménsi bener sabuk, mangga tingal Catenary Sag Table jeung Itungan Panjang dina bab ieu.

adjustment tegangan

Sedengkeun pikeun tujuan pikeun nampa tegangan ditangtoskeun pikeun sabuk conveyor.dasarna conveyor teu kudu masang jeung tegangan ngaluyukeun alat dina pigura conveyor, éta ngan kudu nambahan atawa ngurangan panjang sabuk, tapi merlukeun loba waktu gawé pikeun meunangkeun tegangan ditangtoskeun ti eta.Ku alatan éta, masang saluyukeun tegangan dina drive / driven kabayang conveyor nu mangrupakeun cara nu panggampangna pikeun narima tegangan idéal tur ditangtoskeun.

Screw Style adjustment

Pikeun alesan pikeun ménta tegangan sabuk ditangtoskeun jeung efisiensi.Screw gaya nyokot-up mindahkeun posisi salah sahiji shifts, biasana idler, ngaliwatan pamakéan screws mesin adjustable.Bantalan aci disimpen dina slot horizontal dina pigura conveyor.Gaya screw nyokot-up dipaké pikeun mindahkeun aci longitudinally, sahingga ngarobah panjang conveyor nu.Jarak minimum antara wewengkon idler kedah cagar sahanteuna 1,3% rubak panjang pigura conveyor, sarta teu kurang ti 45mm.

Catetan pikeun Suhu Low Mimitian-Up

Nalika sabuk HONGSBELT dianggo dina kaayaan suhu rendah, éta kedah diperhatoskeun pikeun fenomena katirisan dina sabuk dina waktos ngamimitian.Éta sabab sésa cai anu tetep saatos dikumbah atanapi dipareuman kapungkur, bakal padet bari suhu rendah balik deui ka suhu normal sareng posisi gabungan sabuk bakal beku;nu bakal macet sistem conveyor.

Pikeun nyegah fenomena ieu salila operasi, perlu pikeun ngamimitian conveyor dina kaayaan operasi munggaran, lajeng ngawitan fans freezer ka tegalan cai sésana laun, tetep posisi jointing dina kaayaan aktip.Prosedur ieu bisa nyingkahan conveyor megatkeun kusabab tegangan kuat anu disababkeun alatan cai sésana dina posisi jointing tina sabuk geus beku.

Gaya gravitasi Candak-Up Roller

Dina kaayaan operasi suhu low, rel ngarojong bisa deform alatan kontraksi dina hawa tiis ekstrim, sarta posisi jointing sabuk bakal freeze up, teuing.Éta bakal ngabalukarkeun sabuk conveyor beroperasi kalayan kaayaan inersi anu béda ti operasi dina suhu normal.Kituna, kami nyarankeun masang roller gravitasi nyokot-up dina sabuk dina cara balik;eta bisa ngajaga tegangan ditangtoskeun pikeun sabuk jeung Dursasana ditangtoskeun pikeun sprockets.Teu perlu masang roller gravitasi nyokot-up dina posisi nu tangtu;kumaha oge, masang eta salaku ditutup sakumaha aci drive bakal meunang hasil paling éféktif.

Gaya Gravitasi Candak-Up

Gaya gravitasi tiasa dianggo dina kaayaan ieu:

Variasi suhu leuwih ti 25°C.

Panjang pigura conveyor leuwih panjang batan 23M.

Panjang pigura conveyor kirang ti 15 M, sarta laju leuwih luhur ti 28M / mnt.

Laju operasi intermittent nyaéta 15M / mnt, sareng beban rata-rata langkung ti 115 kg / M2.

Conto Gravitasi Style Take-Up Roller

Aya dua métode adjustment tegangan pikeun gaya gravitasi nyokot-up roller;hiji tipe sag catenary sarta séjén nyaéta tipe cantilever.Kami ngarékoméndasikeun anjeun pikeun ngadopsi jinis catenary sag dina lingkungan suhu rendah;lamun laju operasi leuwih 28M / mnt, kami bakal nyarankeun Anjeun pikeun ngadopsi tipe cantilever.

Pikeun beurat standar tina gaya gravitasi roller nyokot-up, suhu normal nu luhur 5 ° C kedah 35 Kg / m sarta nu dina 5 ° C kedah 45 Kg / m.

Pikeun aturan diaméter gaya gravitasi nyokot-up roller, runtuyan 100 jeung runtuyan 300 kudu leuwih 200mm, jeung runtuyan 200 kudu leuwih 150mm.

Panjang Conveyor

FORMULA:

LS=LS1+LS1 XK

LS1=LB+L/RP X LE

LB=2L+3.1416X(PD+PI)/2

Lambang

Spésifikasi

Unit
K Koéfisién variasi suhu mm / m
L Panjang pigura conveyor mm
LB Panjang teoritis sabuk conveyor mm
LE Parobahan tina sag catenary mm
LS1 Panjang sabuk dina suhu normal mm
LS Panjang sabuk sanggeus parobahan suhu mm
PD Diaméter sprocket drive mm
PI Diaméter sprocket idler mm
RP Balik jalan roller pitch mm

Pikeun LE & RP nilai, mangga tingal Catenary Sag Table dina menu kénca.

Tabél Koéfisién Variasi Suhu - K

Rentang Suhu Koéfisién Panjang (K)
PP PE Actel
0 ~ 20 °C 0.003 0,005 0.002
21 ~ 40 °C 0,005 0.01 0.003
41 ~ 60 °C 0.008 0.014 0,005

Penjelasan Nilai

Conto 1:

Panjang pigura conveyor nyaeta 9000mm;ngadopsi Series 100BFE anu rubakna 800mm, jarak roller jalan balik nyaéta 950mm, sprockets drive / idler dipilih pikeun ngadopsi séri SPK12FC anu diaméterna 192mm, laju jalanna 15m / mnt, sareng kisaran suhu operasi ti -20 °C nepi ka 20°C.Hasil itungan pikeun pangukuran instalasi nyaéta kieu:

LB=2×9000+3,1416×(192+192)/2=18603(mm)

LS1=18603+9000/900×14=18743

LS=18743+(18743×0.01)=18930 (Diménsi nambahan nalika kontraksi)

Hasil itungan nyaéta 18930mm pikeun instalasi sabenerna

Conto 2:

Panjang pigura conveyor nyaeta 7500mm;ngadopsi Series 100AFP anu rubakna 600mm, jarak roller jalan balik nyaéta 950mm, sprockets drive / idler dipilih pikeun ngadopsi SPK8FC anu diaméterna 128mm, laju ngajalankeun 20M / mnt, sareng kisaran suhu operasi ti 20 ° C 65°C.Hasil itungan pikeun pangukuran instalasi nyaéta kieu:

LB=2×7500+3,1416×(128+128)/2=15402(mm)

LS1=15402+7500/900×14=15519

LS=15519-(15519 × 0,008)=15395 (ngurangan panjang sabuk nalika ékspansi panas)

Hasil itungan nyaéta 15395mm pikeun instalasi sabenerna.

Méja Catenary Sag

Panjangna Conveyor Laju (m/mnt) RP (mm) SAG maksimum (mm) Suhu Ambient (°C)
Sag LE PP PE ACTEL
2 ~ 4 m 1 ~ 5 1350 ± 25 150 30 1 ~ 100 - 60 ~ 70 - 40 ~ 90
5 ~ 10 1200 125 30 1 ~ 100 - 60 ~ 70 - 40 ~ 90
10 ~ 20 1000 100 20 1 ~ 90 - 50 ~ 60 - 20 ~ 90
20 ~ 30 800 50 7 1 ~ 90 - 20 ~ 30 - 10 ~ 70
30 ~ 40 700 25 2 1 ~ 70 1 ~ 70 1 ~ 90
4 ~ 10 m 1 ~ 5 1200 150 44 1 ~ 100 - 60 ~ 70 - 40 ~ 90
5 ~ 10 1150 120 28 1 ~ 100 - 60 ~ 60 - 30 ~ 70
10 ~ 20 950 80 14 1 ~ 85 - 40 ~ 40 - 10 ~ 50
20 ~ 30 800 60 9 1 ~ 65 - 10 ~ 30 1 ~ 80
30 ~ 40 650 25 2 1 ~ 40 1 ~ 60 1 ~ 80
10 ~ 18 m 1 ~ 5 1000 150 44 1 ~ 100 - 50 ~ 60 - 40 ~ 90
5 ~ 10 950 120 38 1 ~ 100 - 50 ~ 50 - 40 ~ 90
10 ~ 20 900 100 22 1 ~ 90 - 40 ~ 40 - 35 ~ 80
20 ~ 30 750 50 6 1 ~ 80 - 10 ~ 30 - 35 ~ 80
30 ~ 35 650 35 4 1 ~ 70 - 5 ~ 30 - 10 ~ 80
35 ~ 40 600 25 2 1 ~ 65 1 ~ 60 0 ~ 80
18 ~ 25 m 1 ~ 5 1350 130 22 1 ~ 100 - 60 ~ 60 - 40 ~ 90
5 ~ 10 1150 120 28 1 ~ 95 - 50 ~ 50 - 40 ~ 85
10 ~ 15 1000 100 20 1 ~ 95 - 40 ~ 40 - 30 ~ 80
15 ~ 20 850 85 16 1 ~ 85 - 30 ~ 40 - 30 ~ 80
20 ~ 25 750 35 3 1 ~ 80 1 ~ 60 0 ~ 70

Nalika laju langkung ti 20m / mnt, kami nyarankeun ngadopsi bantalan bal pikeun ngadukung sabuk dina jalan uih deui.

Euweuh urusan naon desain speed, motor drive kedah ngadopsi alat pangurangan speed, sarta ngamimitian-up dina kaayaan speed low.

Kami nyarankeun nilai RP salaku jarak pangsaéna.Spasi dina desain sabenerna kedah kirang ti nilai RP.Pikeun jarak antara rollers jalan balik, Anjeun bisa ningali tabel di luhur.

Nilai SAG mangrupa maksimum idéal;élastisitas sabuk kudu dikawasa dina rentang nilai SAG.

Nilai LE nyaéta panjangna ningkatna sag saatos ngirangan panjang sabuk dina téori.