Whatsapp
+86 19536088660
Telepon kami
+86 19536088660
Surélék
info@hongsbelt.com

Rumus itungan

Konversi Unit

Inggris (AS) Unit X

kalikeun ku

= Unit métrik

X kalikeun ku

= Inggris (AS) Unit

Ukur Linier

in

25.40

mm

0,0394

in

Ukur Linier

in

0,0254

m

39.37

in

ft

304.8

mm

0,0033

ft

ft

0.3048

m

3.281

ft

Ukuran pasagi

di2

645.2

mm2

0,00155

di2

Ukuran pasagi

di2

0,000645

m2

1550.0

di2

ft2

92.903

mm2

0.00001

ft2

ft2

0,0929

m2

10.764

ft2

Ukuran Kubik

ft3

0,0283

m3

35.31

ft3

Ukuran Kubik

ft3

28.32

L

0.0353

ft3

Laju Laju

ft/s

18.29

m / mnt

0,0547

ft/s

Laju Laju

ft / mnt

0.3048

m / mnt

3.281

ft / mnt

Avoirdupois

Beurat

lb

0.4536

kg

2.205

lb

Avoirdupois

Beurat

lb/ft3

16.02

kg / m3

0,0624

lb/ft3

Kapasitas Bantalan

lb

0.4536

kg 2.205

lb

Kapasitas Bantalan

lb

4.448

Newton (N)

0.225

lb

kg

9.807

Newton (N)

0.102

kg

lb / ft

1.488

kg / m

0.672

lb / ft

lb / ft

14.59

N / m

0,0685

lb / ft

kg - m

9.807

N / m

0.102

kg - m

Torsi

dina - lb

11.52

kg - mm

0,0868

dina - lb

Torsi

dina - lb

0.113

N - m

8.85

dina - lb

kg - mm

9.81

N - mm

0.102

kg - mm

Rotasikeun inersia

di4

416.231

mm4

0.0000024

di4

Rotasikeun inersia

di4

41.62

cm4

0,024

di4

Tekanan / Stress

lb / dina 2

0.0007

kg / mm2

1422

lb / dina 2

Tekanan / Stress

lb / dina 2

0.0703

kg / cm2

14.22

lb / dina 2

lb / dina 2

0,00689

N / mm2

145.0

lb / dina 2

lb / dina 2

0.689

N / cm2

1.450

lb / dina 2

lb / ft2

4.882

kg / m2

0.205

lb / ft2

lb / ft2

47.88

N / m2

0.0209

lb / ft2

Kakuatan

HP

745.7

watt

0.00134

HP

Kakuatan

ft - lb / mnt

0,0226

watt

44.25

ft - lb / mnt

Suhu

°F

TC = ( °F - 32 ) / 1.8

Suhu

Lambang BDEF

Lambang

Unit

BS

Conveyor Beubeur Kakuatan Tensile

Kg/M

BW

Lebar sabuk

M

C Harti Lambang

Lambang

Unit

Ca

Ningali Table FC

----

Cb

Ningali Table FC

----

D Harti Lambang

Lambang

Unit

DS

Rasio Defleksi aci

mm

E Lambang Harti

Lambang

Unit

E

Laju Elongation aci

Gpa

F Lambang Harti

Lambang

Unit

FC

Koéfisién Gesekan Antara Beubeur Tepi jeung Tahan Turun Strip

----

FBP

Koéfisién Gesekan Antara Carry Product jeung Beubeur Surface

----

FBW

Koéfisién gesekan tina Bahan Rojongan Beubeur

----

FA

Koéfisién dirobah

----

FS

Koéfisién Kakuatan Tensile dirobah

----

FT

Conveyor Beubeur Koefisien Suhu dirobah

---

Lambang HILM

Lambang

Unit

H

Élévasi Conveyor luhurna condong.

m

HP

Daya kuda

HP

I Lambang Harti

Lambang

Unit

I

Momen Inersia

mm4

L Lambang Harti

Lambang

Unit

L

Jarak Conveyance (Titik Puseur Ti Poros Drive Ka Poros Idler)

M

LR

Balik Jalan Lurus Lumpat Bagian Panjang

M

LP

Mawa Jalan Lurus Lumpat Bagian Panjang

M

M Lambang Harti

Lambang

Unit

M

Spiral Conveyor Lapisan Level

----

MHP

Motor Horsepower

HP

Lambang PRS

Lambang

Unit

PP

Produk Akumulasi Ukur Area Persentase tina Carry Way

----

Sunda Lambang Harti

Lambang

Unit

R

Radius Sprocket

mm

RO

Luar Radius

mm

rpm

Revolusi Per Menit

rpm

S Lambang Harti

Lambang

Unit

SB

Interval Antara Bearing

mm

SL

Aci Total Loading

Kg

SW

Beurat aci

Kg/M

Lambang TVW

Lambang

Unit

TA

Conveyor Beubeur Unit Allowable tegangan

Kg/M

TB

Conveyor Beubeur Unit Téori Tegangan

Kg/M

TL

Conveyor Beubeur Unit Catenary urang tegangan Sag.

Kg/M

TN

Tegangan Bagian

kg/M

TS

Torsi

Kg.mm

TW

Conveyor Beubeur Unit Total tegangan

Kg/M

TWS

Husus Tipe Conveyor Beubeur Unit Total tegangan

Kg/M

V Lambang Harti

Lambang

Unit

V

Laju Pangiriman

M/min

VS

Laju Téori

M/min

W Lambang Harti

Lambang

Unit

WB

Conveyor Beubeur Unit Beurat

Kg/M2

Wf

Akumulasi Conveyance Gesekan Stress

Kg/M2

WP

Conveyor Beubeur Mawa Unit Produk Beurat

Pusher Jeung Bidirectional

Pikeun pusher atanapi bidirectional conveyor, tegangan sabuk bakal leuwih luhur batan conveyor horizontal biasa;kituna, nu shafts dina dua tungtung perlu dianggap salaku drive shafts na subsumed dina itungan.Sacara umum, éta kira-kira 2,2 kali faktor pangalaman pikeun meunangkeun tegangan sabuk total.

RUMUSAN: TWS = 2,2 TW = 2,2 TB X FA

TWS dina Unit ieu hartina itungan tegangan tina conveyor bidirectional atanapi pusher.

Ngahurungkeun Itungan

Ngabuburit-Itungan

Itungan tegangan TWS tina conveyor péngkolan téh keur ngitung tegangan akumulasi.Ku alatan éta, tegangan dina unggal bagian mawa bakal mangaruhan nilai tegangan total.Hartina, tegangan total akumulasi ti mimiti bagian drive di jalan balik, sapanjang jalan balik ka bagian idler, lajeng ngaliwatan bagian mawa ka bagian drive.

Titik desain dina Unit ieu T0 nu handapeun aci drive.Nilai T0 sarua jeung nol;urang ngitung unggal bagian ti T0.Contona, bagian lempeng kahiji di jalan balik ti T0 mun T1, sarta hartina tegangan akumulasi T1.

T2 nyaéta tegangan akumulasi tina posisi péngkolan dina jalan balik;dina basa sejen, eta teh akumulasi tegangan T0, T1 jeung T2.Mangga nurutkeun ilustrasi di luhur sarta angka kaluar tegangan akumulasi tina bagian dimungkinkeun.

RUMUSAN: TWS = ( T6 )

Total tegangan bagian drive dina jalan mawa.

TWS dina Unit ieu hartina itungan tegangan tina conveyor péngkolan.

 

RUMUSAN: T0 = 0

T1 = WB + FBW X LR X WB

Tegangan catenary sag dina posisi drive.

 

RUMUSAN: TN = ( Ca X TN-1 ) + ( Cb X FBW X RO ) X WB

Tegangan bagian péngkolan dina jalan balik.

Pikeun nilai Ca jeung Cb, mangga tingal Tabél Fc.

T2 = ( Ca X T2-1 ) + ( Cb X FBW X RO ) X WB

TN = ( Ca X T1 ) + ( Cb X FBW X RO ) X WB

 

RUMUSAN: TN = TN-1 + FBW X LR X WB

Tegangan tina bagian lempeng dina jalan balik.

T3 = T3-1 + FBW X LR X WB

T3 = T2 + FBW X LR X WB

 

RUMUSAN: TN = TN-1 + FBW X LP X ( WB + WP )

Tegangan tina bagian lempeng dina jalan mawa.

T4 = T4-1 + FBW X LP X ( WB + WP )

T4 = T3 + FBW X LP X ( WB + WP )

 

RUMUSAN: TN = ( Ca X TN-1 ) + ( Cb X FBW X RO ) X ( WB + WP )

Tegangan bagian péngkolan dina jalan mawa.

Pikeun nilai Ca jeung Cb, mangga tingal Tabél Fc.

T5 = ( Ca X T5-1 ) + ( Cb X FBW X RO ) X ( WB + WP )

T5 = ( Ca X T4 ) + ( Cb X FBW X RO ) X ( WB + WP )

 

Spiral Conveyor

Spiral-Conveyor

RUMUSAN: TWS = TB × FA

TWS dina Unit ieu hartina itungan tegangan conveyor spiral.

RUMUSAN: TB = [ 2 × RO × M + ( L1 + L2 ) ] ( WP + 2WB ) × FBW + ( WP × H )

RUMUSAN: TA = BS × FS × FT

Mangga tingal Table FT jeung Table FS.

Conto Praktis

Perbandingan TA sareng TB, sareng itungan anu aya hubunganana sami sareng jinis konveyor anu sanés.Aya larangan jeung peraturan tangtu dina rarancang jeung konstruksi tina conveyor spiral.Ku alatan éta, bari nerapkeun HONGSBELT spiral atawa péngkolan belts kana sistem conveyor spiral, kami nyarankeun Anjeun tingal manual Téknik HONGSBELT jeung kontak jeung departemén jasa teknis urang pikeun inpo nu salajengna jeung detil.

 

Unit tegangan

Unit-Tegangan

RUMUSAN: TB = [ ( WP + 2WB ) X FBW ] XL + ( WP XH )

Lamun mawa produk anu mibanda ciri tumpukan up, gaya gesekan Wf nu naek salila conveyance tumpukan up kudu subsume kana itungan.

RUMUSAN: TB = [ ( WP + 2WB ) X FBW + Wf ] XL + ( WP XH )

RUMUSAN: Wf = WP X FBP X PP

Tegangan anu diijinkeun

Alatan bahan béda tina sabuk boga kakuatan tensile béda anu bakal kapangaruhan ku variasi suhu.Ku alatan éta, itungan Unit allowable tegangan TA bisa dipaké pikeun kontras jeung sabuk total tegangan TW.Hasil itungan ieu bakal ngabantosan anjeun milih pilihan sabuk anu pas sareng cocog sareng tungtutan conveyor.Mangga tingal Table FS jeung Table Ts dina menu kénca.

 

RUMUSAN: TA = BS X FS X FT

BS = Kakuatan Tensile Belt Conveyor ( Kg / M )

FS jeung FT Tingal Table FS jeung Table FT

 

Méja Fs

Runtuyan HS-100

Runtuyan-HS-100

Runtuyan HS-200

Runtuyan-HS-200

Runtuyan HS-300

Runtuyan-HS-300

Runtuyan HS-400

Runtuyan-HS-400

Runtuyan HS-500

Runtuyan-HS-500

Méja Ts

Asétal

Asétal

Nilon

Nilon

Poliétilén

Poliétilén

Polipropilén

Polipropilén

Pamilihan aci

RUMUSAN: SL = ( TW + SW ) ?BW

disetir / Idler aci Beurat Table - SW

Diménsi aci Beurat aci (Kg/M)
Baja Karbon Beusi sténless Aluminium Alloy
Aci pasagi 38 mm 11.33 11.48 3.94
50 mm 19.62 19.87 6.82
Aci buleud 30mm?/FONT> 5.54 5.62 1.93
45mm?/FONT> 12.48 12.64 4.34

Deflection of Drive / Idler Shaft - DS

Tanpa Bearing Panengah

FORMULA:

DS = 5 ?10-4 ( SL ?SB3 / E ?/FONT> I )

Kalawan Bearing panengah

FORMULA:

DS = 1 ?10-4 ( SL ?SB3 / E ?I )

Élastisitas tina Drive Shaft - E

Hijian: Kg/mm2

Bahan Beusi sténless Baja Karbon Aluminium Alloy
Drive aci Laju elastis 19700 21100 7000

Momen Inersia - I

Diaméter bore sprocket drive Momen inersia aci (mm4)
Aci pasagi 38 mm 174817
50 mm 1352750
Aci buleud 30mm?/FONT> 40791
45mm?/FONT> 326741

Drive Shaft Torsi Itungan - TS

FORMULA:

TS = TW ?BW ?R

Pikeun nilai itungan di luhur, mangga ngabandingkeun jeung tabel di handap pikeun milih aci drive pangalusna.Upami torsi aci drive masih kuat teuing, sprocket anu langkung alit tiasa dianggo pikeun ngirangan torsi, sareng ogé ngahémat biaya utama aci sareng bantalan.

Ngagunakeun sprocket leutik pikeun nyocogkeun aci drive nu mibanda diaméter badag pikeun ngurangan torsi, atawa ngagunakeun sprocket badag pikeun nyocogkeun aci drive nu mibanda diaméter leutik nambahan torsi.

Faktor torsi maksimum pikeun aci drive

Torsi Bahan Diaméter Jurnal (mm)
50 45 40 35 30 25 20

Kg-mm

x

1000

Beusi sténless 180 135 90 68 45 28 12
Baja Karbon 127 85 58 45 28 17 10
Aluminium Alloy -- -- -- 28 17 12 5

 

Daya kuda

 

Upami motor drive dipilih pikeun motor reducer gear, rasio horsepower kedah langkung ageung tibatan produk anu mawa sareng total gaya tegangan anu dibangkitkeun nalika sabuk jalan.

Daya Kuda (HP)

FORMULA:

= 2,2 × 10-4 × TW × BW × V
= 2,2 × 10-4 ( TS × V / R )
= Watt × 0,00134

Watt

FORMULA: = ( TW × BW × V ) / ( 6,12 × R )
= ( TS × V ) / ( 6,12 × R )
= HP × 745,7

Méja FC

Bahan Rel Suhu FC
Bahan Sabuk Garing baseuh
HDPE / UHMW -10°C ~ 80°C PP 0.10 0.10
PE 0.30 0.20
Actel 0.10 0.10
Nilon 0.35 0.25
Asétal -10°C ~ 100°C PP 0.10 0.10
PE 0.10 0.10
Actel 0.10 0.10
Nilon 0.20 0.20

Punten kontraskeun bahan rel sareng bahan sabuk tina conveyor sareng prosedur transportasi di lingkungan garing atanapi baseuh pikeun nampi nilai FC.

 

Nilai Ca, Cb

Conveyor Beubeur Ngaktipkeun Angle Koéfisién Gesekan Antara Conveyor Beubeur Tepi & Jalur Rel
FC ≤ 0,15 FC ≤ 0.2 FC ≤ 0.3
Ca Cb Ca Cb Ca Cb
≥ 15 ° 1.04 0,023 1.05 0,021 1.00 0,023
≥ 30 ° 1.08 0.044 1.11 0.046 1.17 0.048
≥ 45 ° 1.13 0,073 1.17 0,071 1.27 0,075
≥ 60 ° 1.17 0.094 1.23 0.096 1.37 0.10
≥ 90 ° 1.27 0.15 1.37 0.15 1.6 0.17
≥ 180 ° 1.6 0.33 1.88 0.37 2.57 0.44

Sanggeus meunang nilai FC ti Table FC, mangga kontras eta jeung sudut melengkung of conveyor, sarta anjeun bisa meunangkeun nilai Ca jeung nilai Cb.